News

Showing 5 post.

  • Presentation of EasyTV at I Giornata d'Audiodescrizione

    Category: events on Oct 24th, 2018

    Date: 19th October 2018

    Place of celebration: CSAC (Università Degli Studi di Parma)

    Kind of event: Academic

    Outreach: 65

    Link to the main event:  https://www.csacparma.it

    Summary of the participation: Last Friday 19th October EasyTv was presented in the I Giornata d'Audiodescrizione organised by the Università Degli Studi di Parma, Italy. The Conference was attended by over 60 people from all universities across Italy.

    Read more...

  • EasyTV in the Languages and the Media round table on QUALITY IN MEDIA ACCESSIBILITY - CURRENT ISSUES AND FUTURE CHALLENGES

    Category: events on Oct 3rd, 2018

    Event: The EC has been increasingly funding media projects on accessiblity. In the H2020 Framework ICT19 Call from 2017 three projects were funded: ImAc, EasyTV, and Content4ALL, with an additional project funded last year MEMAD. The project UMAQ lead by Gian Maria Greco and Pilar Orero at Universitat Autònoma de Barcelona organised a round table with representatives from the H2020 accessibility funded projects and Gion Linder Head of the EBU Accessibility Expert Group.

    Place: The round table will take place in Berlin on Friday 5th October.

    Read more...

  • Presentation in Terpsichore summer school in ICL 2018 conference

    Category: events on Oct 2nd, 2018

    A presentation was delivered in Terpsichore summer school including results from human motion analysis research carried out in the context of EasyTV. 

    Title of presentation: " An introduction to human motion analysis: From capturing to recognition" 

    Event: Terpsichore summer school in ICL 2018 conference

    Link to event

    Place: Kos, Greece

    Date: 25 September 2018

    Presenter: Dr. Kosmas Dimitropoulos

    Read more...

  • Project 2nd Plenary meeting - Thessaloniki (9th – 10th July 2018)

    Category: meeting on Jun 6th, 2018

    Partners' plenary meeting organized in Thessaloniki by CE.R.T.H.

     

    Start time

    Planned duration

    Item description

    Speaker

    1st day: 9th July 2018

    9:30

    15 min

    Welcome

    CERTH

    9:45

    45 min

    WP8: Project management and impact creation

    • Administrative Issues, management

    • Key issues to be addressed

    • Action points review

    UPM

    10:30

    75 min

    WP1: Requirements, specification and technical architecture

    • T1.2: EasyTV system requirement specification: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones.

    • T1.3: Technical architecture development: overview of work done; problems encountered and proposed solutions; plans for the second version.

    ENG

    11:45

    15 min

    Coffee break

     

    12:00

    90 min

    WP2: improved access services for improve multimedia viewing, hearing and description

    • T2.1, T2.2, T2.4: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones

    • T2.3: presentation and planning

    NOTE: from 12:30 to 13:00: demos of the developments (to be defined)

    UPM

    13:30

    60 min

    Lunch

     

    14:30

    90 min

    WP3: Novel technologies for interaction with content and users and break the language barrier…

    • T3.1, T3.2, T3.4: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones

    • T3.3 and T3.5: presentation and planning

    NOTE: from 15:00 to 15:30: demos of the developments (to be defined)

    MV

    16:00

    90 min

    WP4: Improved personalization

    • T4.1, T4.2, T4.3: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones

    NOTE: from 16:30 to 17:00: demos of the developments (to be defined)

    CERTH

    2nd day: 10th July 2018

    9:15

    75 min

    WP5: EasyTV component based system

    • T5.1, T5.2, T5.3, T5.4: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones

    • T5.5: planning, overview of the work to be done, deliverables and milestones

    ENG

    10:30

    30 min

    Coffee break

     

    11:00

    60 min

    WP6: Testing with users and feedback to the platform

    • T6.1: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones

    • T6.2: planning, overview of the work to be done, deliverables and milestones

    UAB

    12:00

    60 min

    WP7: Dissemination and exploitation:

    • T7.1, T7.2 T7.3: planning, overview of the work done/to be done, deliverables and milestones

    Open issues: normal dissemination of the project: press, web page, material, etc.

    ENG

    13:00

    30 min

    Time for additional discussion and review of actions

    ALL

    13:30

    30 min

    Recap and next steps

    UPM

    Read more...

  • Multimedia contents sync demo in HbbTV devices at IRT headquarters in Munich, 24th – 25th May 2018 (26th May 2018)

    Category: events on May 28th, 2018

    IRT headquarters in Munich hosted SubTech: Symposium on Subtitling Technology , an event convening content broadcasters and representatives of different audiovisual companies all over Europe centered in subtitles presentation. During this event, held from 24 to 25 May 2018, GATV presented a demo of the HbbTV application developed for Easy TV project. This application offers custom accessibility tools such as subtitles, audiodescriptions and  sign languages for companion screens synced with the main device (TV) taking all the advantages and funcionalities of the new HbbTV standard 2.0.1.

    Kind of event:  industry 

    Summary of the participation: 

    Frances Mas, from CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) presented the demo with contents supplied by this catalan broadcaster, showing the attendees the capabilities of the connected TV.

    Learn more about the event

    Read more...