News

Showing 5 post.

  • Transmedia Catalonia International Meeting 6, 21 March, Faculty of Translation and Interpreting, Autonomous University of Barcelona

    Category: events on Mar 1st, 2018

    The 6th TransMedia Catalonia International Meeting (TIM) will be held on 21 March 2018.

    Kind of event: Academic

    Outreach: 12 participants, among university’s PhD students, researchers from the Transmedia Catalonia Research Group and invited researchers.

    Summary of the participation: Daniel Segura Giménez delivered a presentation on his PhD dissertation, called “Reception Study on the Users of a Crowdsourcing Platform for Catalan Sign Language Interpretation Videos”. During this presentation, he explained the sign language related technologies being developed by the EasyTV project.

    Read more...

    Read more...

  • Project 1st Plenary Meeting Rome (7th – 8th Feb. 2018)

    Category: meetings on Feb 1st, 2018

    Day 1

     

    Start time

     

    Planned duration

     

    Item description

     

    Speaker

     

    11:30

     

    13:30

     

    Working groups (if needed) for:

     

    -          User information gathering

    -          Specific issues about technical architecture

    -          Automatic subtitle translation, etc.

    -

     

    1st day: 7th Febrary 2018

     

    14:30

     

    15 min

     

    Welcome

     

    ENG

     

    14:45

     

    45 min

     

    WP8: Project management and impact creation

     

    -          Administrative Issues, management

    -          Key issues to be addressed

    -          Action points review

    UPM

     

    15:30

     

    75 min

     

    WP1: Requirements, specification and technical architecture

     

    -          T1.1: End users’ requirements gathering: overview of work done; problems encountered and proposed solutions; deliverables and milestones.

    -          Presentation of the results from the Focus Groups with superusers.

    ENG

     

    16:45

     

    15 min

     

    Coffee break

     

     

     

    17:00

     

    90 min

     

    WP1: Requirements, specification and technical architecture (cont.)

     

    -          T1.2 and T1.3: discussion about the technical architecture: technologies and devices to be considered, etc.

    ENG

     

    Day 2

    9:15

     

    45 min

     

    WP2: Improved access services for improved multimedia viewing, hearing and description

     

    -          T2.1, T2.2, T2.4: planning, overview of the work to be done/done, deliverables and milestones

    UPM

     

    10:00

     

    45 min

     

    WP3: Novel technologies for interaction with content and users and break the language barrier for people with disabilities

     

    -          T3.1, T3.2, T3.4: planning, overview of the work done/to be done, deliverables and milestones

    MV

     

    10:45

     

    15 min

     

    Coffee break

     

     

     

    11:00

     

    30 min

     

    WP4: Improved personalization

     

    -          T4.1: planning, overview of the work to be done, deliverables and milestones

    CERTH

     

    11:30

     

    90 min

     

    WP5: EasyTV component-based system:

     

    -          T5.1, T5.2, T5.3, T5.4: planning, overview of the work to be done, deliverables and milestones

    ENG

     

    13:00

     

    60 min

     

    Lunch

     

     

     

    14:00

     

    30 min

     

    WP6: Testing with users and feedback

     

    -          Comments and update

    UAB

     

    14:30

     

    45 min

     

    WP7: Dissemination and exploitation

     

    -          T7.1 and T7.3: planning, overview of the work done/to be done, deliverables and milestones

    Open issue: normal dissemination of the project: press, web page, material, etc.

    ENG

     

    15:15

     

    45 min

     

    Time for additional discussion and review of actions

     

    ALL

     

    16:00

     

    30 min

     

    Recap and next steps

     

    UPM

     

     

    Read more...

  • Focus group about future trends in accessibility (17th January 2018)

    Category: events on Jan 20th, 2018

    Event Summary: 

    Fundación CNSE held a Focus Group to gather requirements and opinions about technologies to be developed within the scope of Easy TV: Easing the access of Europeans with disabilities to converging media and content (Grant Agreement: 761999) European Project.

    Emilio Ferreiro, FCNSE manager, chaired the session and Juan Pedro López attended the meeting to clarify any technological doubts of the attendees. GATV wants to thank all the attendees for their cooperation and their contributions to the development of the project.

    Read more...

  • H2020 Media Projects Workshop: Collaboration towards the future of media in Brussels, 17th October 2017 (18th October 2017)

    Category: events on Oct 20th, 2017

    Summary of the participation:  Last 17th. October, Federico Álvarez (UPM) took part, together Pilar Orero (UAB) and Chrysostomos Bourlis (ARX.NET), both of them part of the EasyTV project Consortium, in the event H2020 Media Projects Workshop: Collaboration Towards the Future of Media in Brussels (Belgium), to present the initial poster of the project and to foster synergies with other relevant projects as ImAc (Immersive Accessibility, Grant Agreement nº 761974), coordinated by i2CAT.

    Read more...

  • Project Kick-off Meeting Madrid (10th – 11th Oct. 2017)

    Category: meetings on Oct 1st, 2017

    Day 1

    Start time

    Planned duration

    Item description

    Speaker

    10th October 2017, 1st day meeting

    14:00

    15 min

    Welcome

    UPM

    14:15

    45 min

    WP8: Project management and impact creation

    Management and contractual matters. Project activities and management for the first period

    • Objectives common understanding

    • Major milestones fulfilment

    • Deliverables

    • Administrative issues

    • Other managerial activities

    UPM

    15:00

    80 min

    WP1: Requirements, specification and technical architecture

    • Overview of activities

    • With emphasis on the requirements gathering T1.1

    ENG

    16:50

    70 min

    WP2: Improved access services for improved multimedia viewing, hearing and description

    • Mainly to develop T2.1 and T2.4

    UPM

    18:00

     

    1st day meeting end

     

     

    Day 2

    Start time

    Planned duration

    Item description

    Speaker

    11th October 2017 , 2nd day meeting

    9:15

    75 min

    WP3: Novel technologies for the interaction with content and users for breaking the language barrier for people with disabilities

    • Mainly to develop T3.1 and T3.4

    MV

    11:00

    60 min

    WP4: Improved personalization

    • T4.1

    CERTH

    12:00

    30 min

    WP5: EasyTV component.based system

    • Overview

    ENG

    14:00

    30 min

    WP6: Testing with users and feedback

    • Overview

    UAB

    14:30

    60 min

    WP7: Dissemination and exploitation

    • especially T7.3

    ENG

    15:30

    30-60 min

    Recap and next steps

    UPM

    16:00-16:30

     

    End of Meeting

     

     

    Read more...